Top 7 campings voor een kampeervakantie met kinderen

24 maart 2020
Echte kampeerders doen niets liever dan zonder al te veel poespas op een fijne plek neerstrijken. Deze plekken zijn super om je tentje op te zetten en daarna heerlijk te relaxen!
Vrijer en blijer dan op een kampeerveld met spelende kinderen voor je tent wordt het bijna niet! En oja, ook campere en  caravanbezitters zullen van onderstaand lijstje fijne campings ook vast blij worden! 

Natuurcamping de Kemphaan - Flevoland 

Deze kleine camping staat temidden van een stadslandgoed in Almere. Zodra je de camping af komt kun je kiezen of je het Fun-Forest in klimt, het kabouterpad gaat ontdekken of eens komt kijken bij de apeneilanden van Stichting Aap, want dat én meer vind je allemaal op het landgoed! De 41 kampeerplaatsen op het kleinschalige, parkachtige terrein van de camping hebben een oppervlakte van ± 80 m². Je mag zelf een plek uitzoeken; in de zon of juist in de schaduw. Alle kampeerders kunnen gebruik maken van de toiletgebouwen, de picknicktafels, de spelletjes uit de kast, het speelveld en de kampvuurplaats. 

Lees meer over Natuurcamping de Kemphaan

Foto: Gert Buchner Fotografie

Natuurcamping Lemeler Esch - Vechtdal

Aan de Lemelerberg, een heuvel met voor Nederlandse begrippen een enórme hoogte van wel 80 meter, ligt deze natuurcamping met luxe voorzieningen. Het Vechtdal, met in het bijzonder natuurreservaat de Lemelerberg, is een te gekke buitenspeelplaats voor kinderen! Het biedt mogelijkheden voor verschillende uitstapjes; ga bijvoorbeeld op koe-safari, biggetjes knuffelen op een boerderij of aardbeien plukken bij de kwekerij! 
Kampeerplaatsen variëren van basisplaatsen van minimaal 100m2 tot comfortplaatsen die met hun 140m2 lekker groot zijn en plaatsen ín het bos! Je kunt kiezen of je op een veld wilt staan waar je je auto bij de hand houdt of op een autovrij veld. Zin in wat meer luxe? Kies dan voor een plaats met privé sanitair. 

Lees meer over Natuurcamping Lemeler Esch


Natuurcamping It dreamlan - Friesland 

Veel spelen en lekker vies worden. Op dit Friese natuurkampeerterrein kan je de hele dag aanrommelen met zand, water en klei, met de skelter de omgeving verkennen en knuffelen met de lammetjes van de buren. Op één veld na is het hele terrein omheind, lekker veilig spelen dus! Grotere kids kunnen het water op met de kano of kayak. Natuurcamping it Dreamlân ligt op een terp, vlakbij het Nationaal Park Lauwersmeer de Waddenzee. Er zijn 25 ruime plekken voor tenten, caravans, campers, busjes en vouwwagens.

Lees meer over Natuurcamping It dreamlan


Camping Huttopia de Roos - Overijssel 

Kamperen in deze oase van rust en natuur, pal aan de Overijsselse Vecht, geeft zóveel ontspanning! Terwijl je lekker relaxt op het zandstrandje, kunnen kids zó het heldere water van de Vecht in duiken. Ook jonge kinderen kunnen veilig zwemmen in de kinderzone, waar het water maximaal 60 cm diep is. Je kunt 'licht' reizen; babybedjes- badjes- en stoelen kunnen op de camping worden gehuurd. Het enige dat jij hoeft te doen is je tent opzetten op een natuur- of comfortplaats en het grote genieten kan beginnen! 

Lees meer over Camping de RoosCamping de Ruimte - Flevoland 

Vroeger was dit een zandplaat op de bodem van de Zuiderzee nu een klein kampeerparadijsje in Dronten... De 100 kampeerplekken liggen midden in het bos of op kampeervelden, je kiest de plek van jouw voorkeur. De velden zijn autovrij, voorzien van WiFi en veel speelfaciliteiten. Het speel- en waterparadijs én het uitgebreide recreatieprogramma zorgen dat de kinderen zich méga goed vermaken! Zin in een dagje uit? Het Dolfinarium, Walibi Flevo en het Aviodrome zijn dichtbij! 

Lees meer over Camping de Ruimte


Camping Geversduin - Noord-Hollandse kust 

Wát een beleving om in dit geweldige duingebied gebied op vakantie te gaan! Je hebt zowel zee, duinen als bos in de buurt, genoeg voor een afwisselende vakantie dus! Op Camping Geversduin zijn kampeerplaatsen voor iedereen. ‘Het Duinstruweel' bijvoorbeeld: ideaal voor de allerkleinsten, met speeltoestellen direct voor de kampeerplaatsen. ' Het Eikenbos' ligt vlakbij het sportveld. Gaat de hond ook mee? Op kampeerveld 'De Hoepse Beek' zijn ze van harte welkom. Tijdens het seizoen is er ieder weekend recreatie voor kinderen tot ongeveer 12 jaar; soms op de camping maar natuurlijk ook vaak op het strand! 

Lees meer over Camping Geversduin


Buytenplaets Suydersee - Flevoland 

Op stadscamping 'Buytenplaets Suydersee' kun je voor een 'gewone' staanplaats in de zon of juist in de schaduw kiezen. Maar wie wel eens iets avontuurlijkers wil proberen is er ook de mogelijkheid tot 'wildkamperen'! Écht wildkamperen mag in Nederland niet, maar Suydersee zorgt dat je wel dezelfde ervaring kunt beleven op een mooie plek in het bos. Je mag er zelf een plek uitkiezen en aan de hand van 2 voorbeelden een eigen onderkomen bouwen. Je kunt indien gewenst overigens wel gebruik maken van de faciliteiten van de Buytenplaats, maar het hóeft natuurlijk niet!

Lees meer over Buytenplaets Suydersee


LEES OOK:
Zijn je kinderen het speeltuintje en de zandbak ontgroeid? Bekijk inspiratie voor vakanties met pubers! 
Gek op dieren en niet vies van een beetje werken? Lees 10x vakantie bij de boer!