Ervaringsblog: ons weekend op de BoerenBed boerderij

19 april 2022
Een lang weekend logeren bij de boer; is dat iets voor ons en onze stadse kinderen? Dat moesten we eens proberen! Op naar Friesland, op naar Hoeve Waterschap!
Het BoerenBed concept staat voor 'even simpeler leven op de boerderij'. Precies wat wij nodig hebben; ons drukke gezin met 3 kinderen, 2 werkende ouders en een mega verbouwing aan ons huis sméékt bijna om een weekend onthaasten en tijd met elkaar doorbrengen. Wij kozen voor BoerenBed Hoeve Waterschap in Friesland. Een actieve boerderij waar koeien worden gehouden en nog veel meer andere dieren wonen. Dat vinden onze kinderen vast geweldig!


BoerenBed glamping bij Hoeve Waterschap Friesland

We worden bij aankomst welkom geheten door Crista en Gert, de boerin en boer, die ons de boerderij en onze tent laten zien. Knus hoor, zo'n BoerenBed-tenthuisje! Ons oog valt meteen op de leuke houtkachel en de bedstee, lekker nostalgisch! Ook heel fijn... de tent had een privé toilet en een privé douche. Tja privé-sanitair is voor een echte kampeerder wellicht niet nodig, maar wij vinden het superfijn, wij zijn toch meer de 'glamping' types! En om het feest compleet te maken hadden we ook een hottub gehuurd die naast onze tent is gezet, nu al zin in! 

Terwijl wij onze spullen in de tent zetten waren de kinderen al meteen aan het voetballen, skelteren en kennis aan het maken met alle dieren op de boerderij. 
Samen zijn zonder afleiding

Al snel merken wij de eerste namiddag en avond dat dat 'simpeler leven' ons goed doet. Kacheltje en olielampjes aan, hapjes en spelletjes op tafel en aandacht voor elkaar. Heerlijk! Dit doen we eigenlijk te weinig. In de avond duiken de kinderen, rozig van een middag buiten spelen en een avond fanatiek spelletjes spelen, de bedstee in. Die is een hit, bedtijd is opeens geen enkel probleem! Eigenlijk is de bedstee geschikt voor 2 personen, maar de meiden gingen er met z'n 3-en slapen, past prima ;-)! Wij drinken nog een drankje voor de tent, want dat weidse uitzicht, daar krijgen we maar geen genoeg van! Friesland ontdekken

De comfortabele bedden en de ultieme rust hebben er voor gezorgd dat we allemaal heerlijk hebben geslapen. De dag begon direct goed met lekkere verse ontbijt-broodjes die we de dag ervoor bij de boer besteld hadden.

Hoewel de kinderen genoeg zouden hebben aan de dieren en speelmogelijkheden op de boerderij (die koeien mogen gevoerd, die pony geborsteld, de geitjes geaaid...) en eindeloos luieren in de hottub, vinden we toch dat we Friesland een beetje moeten verkennen. De boerderij ligt niet ver van Sneek, dat blijkt een heel gezellige winkelstad waar je ook heerlijke gebakjes kan eten. Ook de Friese wateren moeten we eens trotseren; we huren via de boer met 25% korting een sloepje en maken een mooi rondje. Wat onwijs relaxed dat je vanaf de glamping zo de Friese meren op kunt varen.
Wat eten we vanavond? BBQ of pizza?

Het is toch echt vakantie als dit de hoofdvraag van de dag is? Schrijven we ons in voor de pizza-avond op de boerderij of steken we zelf de BBQ aan? Gelukkig maar dat we meer nachten hadden geboekt en beiden konden doen. Super gezellig en makkelijk om een avond aan te kunnen schuiven bij de andere gasten en te genieten van een pizza die voor je gemaakt wordt, maar ook heerlijk om boodschappen doen in de buurt en deze voor de tent zelf te bereiden. 

Op de laatste ochtend (2e Paasdag) nog een leuke verrassing voor de kinderen... eieren zoeken op de boerderij. Wat een feest. Weer zo'n leuke extra van BoerenBed! Zeker met het topweer wat we hadden weer even 100% genieten van alle enthousiaste en blije kids die druk aan het zoeken waren. Daarna, om ons weekend af te sluiten, nog even heerlijk genoten van de door de boerin zelfgemaakt appeltaart. Na 3 dagen en nachten gaan we weer naar huis. Volledig opgeladen, het voelt alsof we minimaal een week zijn weggeweest. Ik check onderweg meteen even op de site; BoerenBed heeft 18 locaties in Nederland (en 3 in België), ik gok dat we er na deze positieve ervaring nog wel een paar gaan afvinken. Wat een topweekend hebben wij gehad!

Lijkt een weekendje op een boerenglamping ook wel wat? Bekijk hier alle leuke kindvriendelijke boerderijen van BoerenBed! Naar de website